Marilyn Peters

dog-licks-essential-oil

 

Η Marilyn Peters, Bsc Msc, ειδικεύεται στην προβληματική συμπεριφορά των ζώων συντροφιάς. Έχει πτυχίο (BSc) στην Κυτταρική και Μοριακή Βιολογία από το Πανεπιστήμιο του Essex στην Αγγλία και μεταπτυχιακό (MSc) στην Εφαρμοσμένη Συμπεριφορά και Πρόνοια των Ζώων (Applied Animal Behaviour and Animal Welfare) από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου στη Σκωτία. Επιπλέον, έχει δίπλωμα στην Αρωματοθεραπεία για ζώα, από το School of Essential Balance των Essential Animals της Αγγλίας και εκπαίδευση Ρέικι, EFT, και ThetaHealing.

Τα τελευταία 10 χρόνια ζει και εργάζεται στην Ελλάδα ως σύμβουλος συμπεριφοράς ζώων, χρησιμοποιώντας μια πρωτοποριακή ολιστική προσέγγιση, με σκοπό την ψυχολογική και πνευματική αποκατάστασή τους.

διαφήμιση

Πρόσφατα ίδρυσε την AniMinds -την πρώτη εταιρία στην Ελλάδα, που ειδικεύεται στην τροποποίηση της συμπεριφοράς των ζώων- προκειμένου να καλύψει όλο το φάσμα των αναγκών των ζώων συντροφιάς και να προσφέρει συμβουλευτική στήριξη στους ιδιοκτήτες τους ώστε να επιτύχουν ισορροπημένες και αρμονικές σχέσεις μαζί τους. Η AniMinds οργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια για το ευρύ κοινό σε ζητήματα συμπεριφοράς και ευζωίας των τετράποδων, προσφέροντας τις βάσεις για σωστή και υπεύθυνη ιδιοκτησία.

marilyn PetersΗ Marilyn συνεργάζεται στενά με κτηνιάτρους, οργανώσεις προστασίας των ζώων και εκπαιδευτές ζώων σε ζητήματα πρόνοιας των ζώων. Διδάσκει σε Η.Π.Α., Ηνωμένο Βασίλειο και Ελλάδα, αρθρογραφεί σε εφημερίδες & περιοδικά, συμμετέχει σε τηλεοπτικά προγράμματα προσφέροντας συμβουλές και ετοιμάζει το πρώτο της βιβλίο, που θα συνυπογράφει με την Κλέα Μοριανού.

Ζει σε Αθήνα και Κέρκυρα, παντρεμένη, με δύο παιδιά, τρεις σκύλους και μια γάτα. Εκτός από ζώα συντροφιάς έχει δουλέψει και με ζώα φάρμας. Είναι μέλος του διεθνούς οργανισμού IAAWE (International Association of Animal Wellness Educators – Διεθνής Οργανισμός Εκπαιδευτών για την Ευζωία των Ζώων).

Θα τη βρείτε:
www.animinds.gr
www.facebook.com/animinds
info@animinds.gr



12 Σχολια

  1. Pingback: Τα στάδια ανάπτυξης των κουταβιών – Φιλοζωικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ερέτριας Εύβοιας Animal Earth

  2. Pingback: Η μεγάλη αξία της… αδιαφορίας για το σκύλο μας! – ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ΣΚΥΛΩΝ – ΑΘΗΝΑ > DogsKingdom :: Καλλωπισμός Σκύλων – SPA Σκύλων – Σαλόνι Ομ

  3. Pingback: Η μεγάλη αξία της… αδιαφορίας για το σκύλο μας! – My Blog

  4. Pingback: ΤΡΙΧΕΣ – Πρόσθεσε λαχανικά στην ξηρά τροφή του & μείωσε την πιθανότητα να αναπτύξει καρκίνο έως και 90%!

  5. Pingback: ΤΡΙΧΕΣ – Σεμινάριο για τη σκυλίσια ζωή – Αθήνα, Κυριακή 14/10/18

  6. Pingback: ΤΡΙΧΕΣ – Μάθε τα πάντα για την ξηρά τροφή – Σεμινάριο με τη Marilyn Peters, 6/10/2018, Αθήνα

  7. Pingback: ΤΡΙΧΕΣ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Επικοινωνώντας με τα ζώα μέσω της έκτης αίσθησης

  8. Δαφνη says:

    Καλησπερα και χρονια πολλα! Θα ηθελα κι εγω να κανω μια ερωτηση! Πριν 1 εβδομαδα απεκτησα την καινουρια μου συντροφια, ενα mini dachshund 55 ημερων. Ο πρωτος στοχος μου φυσικα ειναι η εκμαθηση της πανας. Απο την πρωτη μερα εδειξε προτιμηση στην πανα χωρις να εχουμε ατυχηματα. Συγκεκριμενα στο σπιτι ηρθε την προηγουμενη κυριακη αλλα δευτερα, τριτη, τεταρτη δουλευα αναγκαστικα οποτε ειχα πει στον αδερφο μου να ερχεται να την βλεπει. Την τεταρτη το βραδυ μολις γυρισα σπιτι ειδα οτι ειχε κανει και τσισα και κακα πανω στη μαξιλαρα που κοιμοταν. Οσο ημουν σπιτι το εκανε αλλες δυο φορες εκεινο το βραδυ. Στενοχωρηθηκα παρα πολυ αλλα λεω ισως φοβοταν, δεν κρατηθηκε μωρο ειναι. Εκεινο τα βραδυ επιχειρω για πρωτη φορα να μην κοιμηθω στον καναπε που το εκανα τα αλλα βραδια αλλα στο δωματιο μου για να αρχιζει να συνηθιζει. Φυσικα πολυ κλαμα, το πρωι που ξυπναω παλι τσισα μεσα στο κρεβατακι της. Ξαναγυρναω στον καναπε τα επομενα βραδια κι ολα καλα! Τις επομενες μερες μεχρι σημερα σπιτι ολη μερα μαζι της, αριστη με τις πανες!μεχρι που παλι μια μερα κοιμηθηκε στα ποδια μου τη βαζω στο σπιτακι της και παλι τσισα στην κουβερτουλα της. Το ιδιο και εχθες το μεσημερι, την ειχα στα ποδια την βαζω μεσα στο σπιτακι τσισα. Σε καμια απο τις παραπανω περιπτωσεις δεν την μαλωσα γιατι δεν το καταλαβα εκεινη τη στιγμη, οποτε καθε φορα πλυντηριο. εχθες το βραδυ πριν κοιμηθουμε (κοιμαμαι στον καναπε ακομα για να νιωθει ασφαλεια)ηθελε να ανεβει επανω, δεν την αφηνα με τα χερια μου αλλα προσπαθουσα να τη χαιδευω στο κρεβατακι της που ειναι ακριβως διπλα μου τα κανει παλι πανω στην κουβερτουλα και το καταλαβαινω και την μαλωνω λεκτικα (ξεκαθαρα δεν κατουριόταν γιατι μολις τα ειχε κανει στην πανα, οποτε εκανε μια κουτσουλια). Αλλαζω κουβερτουλα να μη εχει τη μυρωδια και απο τοτε καθε φορα που προσπαθουσε να ανεβει στον καναπε της ελεγα μη χτυπωντας το χερι οποτε πρωτη φορα που εμεινε στο κρεβατακι της τοσο γρηγορα. Μεσα στη νυχτα, τωρα δηλαδη ξυπνησε κανα δυο φορες εκλαιγε και προσπαθουσε να ανεβει σε μενα αλλα παλι τη ειπα μη χτυπωντας το χερι κι εμεινε στο κρεβατι της. Κατα της 5:30 ξυπναω απο κλαμα και μυρωδια ουρων που τα ειχε κανει δυο φορες παλι μεσα στο σπιτι της. Δεν την μαλωσα παλι αφου δεν την επιασα εκεινη τη στιγμη. Εκτος απο αυτες τις περιπτωσεις ολες τις αλλες φορες μεσα στην πανα!πως ερμηνευετε αυτη τη συμπεριφορα? Φοβαμαι μη το κανει συνηθεια!το σπιτι ειναι μονχωρο με ενα ξυλινο οντα που ειναι το υπνοδωματιο, οποτε δεν μπορω να την περιορισω σε καποιο χωρο, αλλωστε ειναι αρκετα μικρο. Θα εκτιμουσα πολυ μι απαντηση

    Σας ευχαριστω πολυ,
    Δαφνη

  9. Βενετια says:

    Καλησπέρα θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση εγώ ένα γιορκσαιρ είναι 4 χρόνον
    Πολύ καλή με όλους δεν έχω παράπονο είναι τέλεια απλός έχω ένα θέμα όταν κάποιος θέλει να φύγει ακόμα και εμείς δηλαδή το κάνει σε όλους γνωστούς μη γνωστούς πάει στην πόρτα και γαυγιζει και χοροπηδαει σαν να μην θέλει να φυγουν ακόμα και αφού κλείσω την πόρτα.
    Πως μπορώ να το σταματήσω αυτό να μην το κάνει;
    Ευχαριστώ!

    • Χρειαζόμαστε περισσότερες πληροφορίες για να σας απαντήσουμε. Μπορείτε να τραβήξετε ένα ή δυο χαρακτηριστικά βιντεάκια και να μας το στείλετε με μεηλ στο trihes.gr@gmail.com μαζί με το ερώτημα (ή στον τοίχο σας στο facebook και να μας δώσετε το λινκ); Μπορεί η συμπεριφορά να είναι από ένα απλό τελετουργικό, ενθουσιασμός γιατί νομίζει ότι θα βγει βόλτα, προσπάθεια να τραβήξει την προσοχή σας μέχρι άγχος αποχωρισμού. Κάθε περίπτωση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με διαφορετικό τρόπο και το βιντεάκι (ξεκινήστε λίγο πριν) ελπίζουμε να μας βοηθήσει να καταλάβουμε τι προκαλεί τη συγκεκριμένη συμπεριφορά.

  10. Pingback: Γιατί ο σκύλος κυνηγάει την ουρά του; | Ένατο Κύμα

  11. Pingback: Πρακτικές λύσεις για να βοηθήσουμε τους τετράποδους παππούδες, σκύλους & γάτες. | Ένατο Κύμα

Σχολιαστε