ΤΡΙΧΕΣ TOP 10 – ΜΑΪΟΣ 2014

Τι διάβασαν περισσότερο οι φίλοι μας στις Τρίχες τον Μάιο

Photo courtesy of Carlo Raciti | www.carloraciti.com

Photo courtesy of Carlo Raciti | www.carloraciti.com

Τα πιο διαβασμένα άρθρα στην ιστοσελίδα ΤΡΙΧΕΣ τον Μάιο του 2014 ήταν τα ακόλουθα, κατά αριθμό… διαβασμάτων:

1. Σκυλιά στη θάλασσα και νόμοι; Μαγική εικόνα. Η νομική σύγχυση που καλύπτει την υπόθεση «ζώα στην παραλία» προσφέρει πολλές δυνατότητες υποκειμενικής ερμηνείας.

2. Πώς πρέπει να αντιδράσετε αν γίνετε μάρτυρες κακοποίησης ή θανάτωσης ζώου. Θέλετε να σωθεί το ζώο και να τιμωρηθεί ο ένοχος; Με τη βοήθεια της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας (ΠΦΟ), σας παρουσιάζουμε έναν αναλυτικό οδηγό με όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

3. Απαγορεύονται τα «απαγορεύονται τα σκυλιά». Παρά τις πινακίδες σύμφωνα με τις οποίες «απαγορεύονται τα σκυλιά» σε πλατείες και πάρκα, να ένας νόμος που είναι με το μέρος των φιλόζωων και επιτρέπει την είσοδό τους παντού. Πάντα, όμως, υπό όρους.

4. Πώς θα κρατήσουμε τα νεογέννητα κουτάβια ή γατάκια στη ζωή. Πραγματικά, δεν είναι τόσο δύσκολο, αρκεί να έχουμε τον απαιτούμενο χρόνο (μπόλικο τις πρώτες δύο εβδομάδες), επίσης ψυχραιμία και υπομονή, και να γνωρίζουμε τα ελάχιστα που χρειάζονται πέρα από τροφή, για τον πρώτο καιρό.

5. Γέμισε το σπίτι ψύλλους! «Ο σκύλος μου έχει ψύλλους, τσιμπάνε και την κόρη μου και έχουμε γεμίσει και μέσα στο σπίτι. Πώς μπορούμε να απαλλαγούμε;» Εσείς ρωτάτε, οι ειδικοί απαντούν.

6. Γίνομαι η σκιά σου. Γιατί το σκυλί μάς ακολουθεί σε όλο το σπίτι όλη την ώρα; Επειδή είμαστε ο αρχηγός και η αγέλη του ή απλώς περιμένει μεζεδάκι και χάδια;

διαφήμιση

7. Με τι κριτήρια να επιλέξω αντιπαρασιτική αμπούλα για το σκύλο και τη γάτα μου; Δεν κάνουν όλες οι αμπούλες (Spot On) την ίδια δουλειά. Για να σας βοηθήσουμε συγκεντρώσαμε όσα σκευάσματα κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά σε έναν συγκριτικό πίνακα.

8. Κάθε ημίαιμο είναι μοναδικό, ένα όπως κανένα… (άλλο)! Οι καθαρόαιμοι σκύλοι αποτελούσαν για χρόνια σύμβολο στάτους. Κάτι, όμως, ήρθε να κλονίσει τη μονοκρατορία της ομοιομορφίας…

9. Σπιτικό σπρέι για να διώχνουμε ψύλλους, σκνίπες & τσιμπούρια από τη γούνα των τετράποδων.  (Τρίτος συνεχόμενος μήνας στο ΤΟΠ 10)

10. Όσα μου έμαθαν οι γάτες – Μάθημα 6°: Στα όνειρά τους βλέπουν την παλιά ζωή τους. Οι γάτες περνούν κοιμώμενες περίπου δεκαέξι ώρες κάθε μέρα. Μόνο που ο ύπνος τους δεν είναι πάντα γλυκός…

Photo courtesy of Carlo Raciti | www.carloraciti.com

Photo courtesy of Carlo Raciti | www.carloraciti.com

Άλλες ΤΡΙΧΕΣ – TOP 10

Απρίλιος. 2014
Μάρτιος 2014

 



Σχολιαστε