Το FBI κατατάσσει την κακοποίηση ζώων στα πιο σοβαρά κακουργήματα!

Με αυτή την απόφαση, το FBI αναγνωρίζει επισήμως ότι τα άτομα που είναι ικανά να προκαλέσουν πόνο και βασανισμό σε ζώα συχνά κατευθύνουν τη βίαιη συμπεριφορά τους προς ανθρώπους.

criminal

Ακολουθώντας την πορεία ενός εγκληματία που κακοποίησε έναν άλλο άνθρωπο το πιθανότερο είναι να ανακαλύψουμε βία προς τα ζώα κάπου στο παρελθόν του. Πρόσφατα το FBI ανακοίνωσε ότι η κακοποίηση των ζώων θα κατατάσσεται πλέον στα Κακουργήματα της Ομάδας Α, μαζί με ανθρωποκτονία, εμπρησμό και επίθεση κατά ανθρώπου.

Ως επακόλουθο, για πρώτη φορά στις Η.Π.Α., τα αδικήματα κατά των ζώων θα συμπεριληφθούν στην Ενιαία Έκθεση για την Εγκληματικότητα, που σημαίνει ότι θα μπορεί, στο μέλλον, να εντοπιστεί εύκολα κάθε περιστατικό κακοποίησης ζώου που έχει συμπεριληφθεί στην έκθεση. Μέχρι τώρα η κακοποίηση των ζώων κατατασσόταν ασαφώς στην κατηγορία «άλλο», κάτι που έκανε τον εντοπισμό τέτοιων περιστατικών δύσκολο έως αδύνατο.

Σύμφωνα με τη Madeline Bernstein, πρόεδρο της «Society for the Prevention of Cruelty to Animals Los Angeles», αυτή η εξέλιξη θα οδηγήσει σε πιο αυστηρές ποινές, θα κάνει τα δικαστήρια πιο συνεργάσιμα και, το κυριότερο, θα προλάβει τους παραβάτες του μέλλοντος πριν εξελιχθούν σε serial killers. Η ιδέα είναι ότι εντοπίζοντας νεαρούς που κακοποιούν ζώα το κράτος και οι κοινωφελείς οργανισμοί θα μπορέσουν να τους προλάβουν στην αρχή και να τους βοηθήσουν, πριν γίνουν στυγνοί δολοφόνοι.

Το FBI, με αυτή την απόφαση, αναγνωρίζει επισήμως ότι τα άτομα που είναι ικανά να βασανίσουν και να προκαλέσουν πόνο σε ζώα συχνά κατευθύνουν τη βίαιη συμπεριφορά τους και προς ανθρώπους.

 

Διαβάστε επίσης

Τιμωρώντας την κακοποίηση των ζώων σώζουμε ανθρώπινες ζωές

Πώς πρέπει να αντιδράσετε αν γίνετε μάρτυρες κακοποίησης ή θανάτωσης ζώου

διαφήμιση

Αστυνομία ζώων ιδρύει και η Νορβηγία

«Επικίνδυνοι ψυχοπαθείς όσοι βασανίζουν τα ζώα»

Μια Ελληνίδα είναι η «φωνή για τα ζώα» του Λος Άντζελες

Τι ορίζει ο Ποινικός Κώδικας για τους ανήλικους δράστες που κακοποιούν ζώα

Πόσο αθώα βασανίζει ζώα ένα παιδί;

Η φωνή τους εκφράζει τα ζώα του πλανήτη

Fingerprint



Σχολιαστε