Ο Barney ταξιδεύει

Κείμενο και φωτογραφίες: Παύλος Πατρικάς

Για μένα ταξίδια σημαίνουν πολλές ώρες στο αυτοκίνητο, να δείχνω το διαβατήριό μου όταν αλλάζω χώρες και να ανεμίζω τα αυτιά μου μεσοπέλαγα στα καράβια.

Το κτίριο έχει κάτι από μένα - Ντίσελντορφ, Γερμανία.

Το κτίριο έχει κάτι από μένα – Ντίσελντορφ, Γερμανία.

Καλές είναι οι βόλτες, αλλά σαν τα ταξίδια τίποτα. Από τις πολύωρες πεζοπορίες πονούν οι πατούσες μου και μου έρχεται νύστα. Ολα όμως τα ξεχνάω όταν ακούσω τη μαγική φράση «Μπάρνεϋ, φύγαμε» και γρήγορα ακολουθώ τις άγνωστες μυρωδιές στα καινούργια μέρη.

Για να θυμάμαι τα ταξίδια μου, μαζεύω φωτογραφικές αναμνήσεις, τις οποίες μου αρέσει να μοιράζομαι με όλους τους φίλους μου στο facebook.

Στα 3 χρόνια της ζωής μου έχω μιλήσει πολλές ξένες γλώσσες με άλλα σκυλάκια, έχω επισκεφτεί πολλούς προορισμούς στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Εύκολα θα ξεχώριζα την Τσεχία και τη Γερμανία για την αγάπη και τη φιλοξενία που μας δείχνουν, το ίδιο θα μπορούσα να πω και για πολλά ελληνικά νησιά.

Μου αρέσει πολύ να ταξιδεύω με το αυτοκίνητο, όπου:

  • Έχω τον δικό μου χώρο στο πορτμπαγκάζ του station wagon, παρέα με το πολύχρωμο πάπλωμά μου και τα παιχνιδάκια μου.
  • Πάντα βάζω τη ζώνη ασφαλείας.
  • Όταν πάω στο εξωτερικό, έχω κάνει όλα μου τα εμβόλια, τα οποία φαίνονται στο διαβατήριό μου.
  • Βασικός κανόνας είναι να μη μένω ποτέ μόνος στο αυτοκίνητο, κυρίως όταν η μέρα είναι ζεστή.
  • Πάντα στις περιπατητικές εξορμήσεις, φοράω το στυλάτο μου λουρί.
  • Έμαθα ότι τα ταξίδια θέλουν καλό προγραμματισμό για να βρεθούν τα κατάλληλα ξενοδοχεία που να με δέχονται, καθώς επίσης οι διαδρομές να είναι ξεκούραστες για όλους.
  • Οι «ουδέτερες ζώνες» ανάμεσα στις διάφορες χώρες είναι τα καλύτερα σημεία για να ξαλαφρώσεις λίγο και να ξεμουδιάσεις τα ποδαράκια σου.

Η υπογραφή μου

 

Info: Μην εκπλαγείτε αν στο εξωτερικό σάς προσέξουν περισσότερο από τους ιδιοκτήτες σας όταν πάτε σε κάποιο εστιατόριο ή καφέ. Τις περισσότερες φορές το μπολ με το νερό μου ερχόταν από τον σερβιτόρο πριν πάρει τις παραγγελίες από την υπόλοιπη οικογένεια.

διαφήμιση

[metaslider id=2382]

 

Αν δεν του αρέσει να ταξιδεύει με αυτοκίνητο

∆εν φοβάμαι το αυτοκίνητο

 

Οι προηγούμενες περιπέτειες του Barney

Γνωριμία με τον Barney
Ο Barney πάει παραλία

Πατρικάς_1108151125 - Budapest Hwww



Σχολιαστε