ΙΔΕΑ – Ονόματα που θέλουν να ακούνε

Από τις Κλέα Μοριανού & Λουίζα Κροντήρη

Και το όνομα αυτού Ναβουχοδονόσωρ; Αν είναι κουφός πείτε τον όπως θέλετε. Αν πάλι ακούει και... θέλετε να σας ακούει, διαλέξτε το όνομα με σύνεση, είτε πρόκειται για σκύλο είτε για γάτα.

Photo courtesy of Carlo Raciti | www.carloraciti.com

Photo courtesy of Carlo Raciti | www.carloraciti.com

Επιλέγοντας όνομα για το σκύλο μας, προβληματιζόμαστε περισσότερο απ’ ό,τι για τη γάτα μας για το αν θα το ακούει, με τη δικαιολογία ότι η ψιψίνα «έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να ακούει το όνομά της». Στην πραγματικότητα, η γάτα μαθαίνει εξίσου εύκολα µε το σκύλο, αρκεί να της δώσετε την ευκαιρία:

  • Ονόματα που περιέχουν συριστικά σύμφωνα («σ», «ζ», «τσ», «τζ», «ψ», «ξ») ή το παλλόμενο «ρ» θα τραβήξουν πιο εύκολα την προσοχή του σκύλου και της γάτας.
  • Κρατήστε το όνοµα μικρό, μέχρι δισύλλαβο. Και μεγαλύτερο να είναι, πάντως, το ζώο τείνει να ακούει μόνο τις δύο πιο τονισμένες συλλαβές (π.χ. «Τεκίλα» = «Κίλα», η συγκεκριμένη σκυλίτσα ακούει και στο… «Σκύλα»).
  • Αποφύγετε ονόματα που θυμίζουν, ηχητικά, αυτά άλλων µελών της οικογένειας ή βασικών εντολών που αργότερα θα θελήσετε να του μάθετε. Απορρίψτε λοιπόν το «Νίκι» ή το «Μίκυ» όταν στο σπίτι μένει και η… Βίκυ, καθώς και το «Μπέλα», αν σκοπεύετε στο μέλλον να του ζητάτε να έρχεται με το «έλα». Αν είναι αργά να αλλάξετε όνομα σκεφτείτε την πιθανότητα να χρησιμοποιήσετε άλλη λέξη για τη σχετική εντολή.

 

Περισσότερες ΙΔΕΕΣ

ΙΔΕΑ – Πόσο ζυγίζει;

ΙΔΕΑ – Κρατήστε τα πεζοδρόμια καθαρά, δένοντάς το φιόγκο!

ΙΔΕΑ – Πώς θα αναπληρώσετε την έλλειψη της μαμάς του;

ΙΔΕΑ – Ένα σπιτικό φωτογραφικό στούντιο

διαφήμιση

ΙΔΕΑ – Ποτέ δεν θα ξαναχάσει τη μεταλλική του ταυτότητα

ΙΔΕΑ – Το κόψιμο νυχιών μπορεί να αποδειχτεί αιματηρή υπόθεση

ΙΔΕΑ – Η πρώτη συνάντηση μετράει, αν θέλετε δυο σκύλοι να γίνουν φίλοι.

ΙΔΕΑ – Χοντρός τετράποδος, ένοχος συγκάτοικος

 



1 Σχολιο

  1. NicoleSketo says:

    ονομασα τη γατα μου Ματζικ.οχι απλα ξερει οτι αυτο ειναι το ονομα της αλλα καθε φορα που τη φωναζω,περα απο το οτι ερχεται χωρις να χρησιμοποιησω καν εντολη,απανταει κιολας με ενα μικρο νιαουρισμα.καθε μα καθε φορα

Σχολιαστε