Λατρεύετε τις γάτες αλλά είστε αλλεργικοί; Έρχεται το εμβόλιο!

Από την Κλέα Μοριανού

Λίγη ακόμα υπομονή! Σύντομα κυκλοφορεί και θα μας επιτρέψει να συμβιώνουμε με τα αγαπημένα μας αιλουροειδή χωρίς να ταλαιπωρούμαστε από αναπνευστικά & άλλα προβλήματα.

allergic to cats

Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 725 εκατομμύρια άνθρωποι, περίπου το ένα δέκατο του παγκόσμιου πληθυσμού (και 17% των Αμερικανών), είναι αλλεργικοί στις γάτες. Δυστυχώς, προς το παρόν, εκτός από τη… χρήση ηλεκτρικής σκούπας με φίλτρο HEPA δεν μπορούν να κάνουν πολλά ακόμα για την ανακούφιση από τα συμπτώματα. Για το λόγο αυτό η εταιρία Circassia αποφάσισε να επενδύσει 200 εκατομμύρια λίρες στη δημιουργία ενός ειδικού εμβολίου.

Οι έρευνες έγιναν στο ερευνητικό κέντρο του Imperial College, στο Λονδίνο της Αγγλίας, και το εμβόλιο είναι σχεδόν έτοιμο. Μάλιστα, εκτός από την αντιμετώπιση της αλλεργίας στις γάτες αναμένεται να ανακουφίσει και όσους υποφέρουν από άλλες μορφές αλλεργικής ρινίτιδας.

Η θεραπεία που προτείνεται, προς το παρόν, είναι η απευαισθητοποίηση στα αλλεργιογόνα των γατιών, με τη μορφή ανοσοθεραπείας. Αρχικά γίνεται με εβδομαδιαίες ενέσεις για περίπου οκτώ μήνες, και μετά σε πιο αραιά διαστήματα. Οι ασθενείς μπορούν να προτιμήσουν τη λήψη αντισταμινικών ή στεροειδών φάρμακα για την ανακούφιση των συμπτωμάτων. Σύμφωνα με δοκιμές, το νέο εμβόλιο έχει υπερδιπλάσια αποτελεσματικότητα σε σχέση με χάπια και σπρέι που ήδη κυκλοφορούν.

Το πολυαναμενόμενο εμβόλιο με την ονομασία Cat-SPIRE είναι πλέον στην τελική φάση των δοκιμών σε ασθενείς (1200 άτομα έχουν ήδη εμβολιαστεί) και αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2016.

διαφήμιση

 

Διαβάστε επίσης…

Τι μπορούμε να κάνουμε, προς το παρόν, για να απαλύνουμε τα συμπτώματα

Είσαι έγκυος; Μην πετάς τη γάτα!

 



Σχολιαστε