Η φωνή τους εκφράζει τα ζώα του πλανήτη

Από την Καλλιόπη Πατέρα

5 οργανώσεις παγκόσμιας εμβέλειας έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους

Ke$ha Fights Canada's Seal Slaughter

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα των Ζώων, κάνουμε μια συνοπτική αναφορά των φιλοζωικών οργανώσεων, που τόσο σημαντικό ρόλο έχουν παίξει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Επιπλέον έχουν βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν την άμεση σύνδεση της φιλοζωίας με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου αλλά και την επιβίωση του πλανήτη.

 

ALF –«Μέτωπο για την Απελευθέρωση των Ζώων» (Animal Liberation Front): Είναι γνωστή για τις ακραίες μεθόδους που επιλέγουν οι ακτιβιστές της – πρόκληση φθορών στις περιουσίες όσων εκμεταλλεύονται τα ζώα, απελευθέρωση πειραματόζωων από τα κλουβιά και άλλες. Στις ΗΠΑ θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση, ενώ μέλη της έχουν φυλακισθεί.
www.animalliberationfront.com

 

PΕΤΑ – «Ανθρωποι υπέρ της ηθικής συμπεριφοράς απέναντι στα ζώα» (People for the Ethical Treatment of Animals): Στην αντίπερα όχθη ως προς την τακτική της, αλλά το ίδιο μαχητική η PETA. Μέσα από τις γραμμές της πολλοί διάσημοι, κυρίως αστέρες του Χόλιγουντ, δείχνουν τα φιλοζωικά τους αισθήματα παίρνοντας μέρος στις ιδιαίτερα αποτελεσματικές καμπάνιες της.
www.peta.org

 

Εurogroup for Animals – «Ευρωομάδα για τα Ζώα»: Αποτελεί την ενωμένη φωνή πολλών φιλοζωικών ευρωπαϊκών οργανώσεων. Η μακρά σχέση που έχει με τα θεσμοθετημένα ευρωπαϊκά όργανα την καθιέρωσε ως φερέγγυο συνομιλητή της Ε.Ε. σε ό,τι αφορά θέματα πολιτικής υπέρ των ζώων.
www.eurogroupforanimals.org

 

WSPA – «∆ιεθνής Οργανισμός για την Προστασία των Ζώων» (World Society for the Protection of Animals): ∆ευτεροβάθμια οργάνωση, με 25χρονη παρουσία στο χώρο του φιλοζωικού κινήματος σε 50 χώρες. Στόχος της είναι να εξαλείψει την αγριότητα απέναντι στα ζώα ανά τον κόσμο. Εργάζεται κυρίως σε χώρες όπου, ενώ υπάρχουν σημαντικά προβλήματα ως προς την αντιμετώπιση των ζώων, δεν υπάρχει έντονο φιλοζωικό κίνημα.
www.wspa-international.org

διαφήμιση

 

Μeat Free Mondays – «∆ευτέρες Χωρίς Κρέας»: Η οργάνωση πατρονάρεται από τον Σερ Πολ Μακάρτνεϊ, έναν από τους αγαπημένους παγκοσμίως Beatles. Ξεκίνησαν το 2009. «∆εν σας ζητάμε να απαρνηθείτε το κρέας εντελώς», λέει ο Πολ Μακάρτνεϊ, «σας προτρέπουμε απλώς να κάνετε κάτι που θα βοηθήσει στην προστασία του πλανήτη μας. Αν όλοι μαζί νηστεύουμε μία μέρα κάθε εβδομάδα από το κρέας, κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μείωσης των προβλημάτων που προκαλεί η βιομηχανία κρέατος. Ακόμη βελτιώνουμε την υγεία μας και βοηθάμε και το… πορτοφόλι μας».
www.meatfreemondays.com

DSCN5489 www

Διαβάστε επίσης

Πώς πρέπει να αντιδράσετε αν γίνετε μάρτυρες κακοποίησης ή θανάτωσης ζώου

Ψάχνετε τετράποδο σύντροφο;

Τιμωρώντας την κακοποίηση των ζώων σώζουμε ανθρώπινες ζωές

Κάθε ημίαιμο είναι μοναδικό, ένα όπως κανένα… (άλλο)!

Γιατί οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τα ζώα τους;

PETAjessicajaneLAYING300



Σχολιαστε