Ο Barney πάει παραλία

Κείμενο και φωτογραφίες: Παύλος Πατρικάς

Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη μου εποχή. Τρέξιμο στην άμμο, βουτιές, κολύμπι και στο τέλος ηλιοθεραπεία. Το μόνο που χρειάζομαι είναι λίγο αντηλιακό στη μύτη.

Καλοκαίρι σημαίνει ζέστη, παγωτά, θάλασσα.

Εγώ μπορεί να μην τρώω τα παγωτά, αλλά αγαπώ τη θάλασσα και το κολύμπι – στο τέλος του καλοκαιριού πάντα μετράω τα μπάνια μου. Μου αρέσουν οι απομακρυσμένες παραλίες, όπου δεν ενοχλώ άλλους λουομένους και δεν με ενοχλούν κι εκείνοι.

Μόλις αντιληφθώ ότι φτάνω κοντά στην παραλία, κάνω σαν μικρό κακομαθημένο παιδί και θέλω να βουτήξω στα γρήγορα χωρίς πολλές κουβέντες, ενώ ακούω πίσω μου διάφορες φωνές: «Barney, μην πας από εκεί, έχει αχινούς», «Barney, έλα πίσω να σου βάλω αντηλιακό στη μύτη!».

[metaslider id=2323]

Μπαινοβγαίνω στο νερό με τις ώρες, κολυμπάω με χάρη και ρυθμό, αλλά κουράζομαι εύκολα, δεν με βοηθάνε, βλέπετε, τα κοντά μου πόδια.

διαφήμιση

Νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα είναι οι αγαπημένες μου ώρες, κυρίως γιατί καίει λιγότερο η άμμος και μπορώ πιο εύκολα να τρέχω πέρα-δώθε, με το θαλασσινό αεράκι να ανεμίζει τα αυτιά μου. Μετά τις εξαντλητικές βουτιές, απολαμβάνω να εξερευνώ τα πέριξ, να μυρίζω την άμμο και, τέλος, να κάνω τη σχετική ηλιοθεραπεία στην άνετη ξαπλώστρα μου. Μερικές φορές κάνω και ευχάριστες, πρόσκαιρες γνωριμίες. Τα νησιά του Αιγαίου είναι από τα αγαπημένα μου. Πολλά από αυτά δείχνουν μια ιδιαίτερη αγάπη για τα σκυλιά και με ευκολία με αφήνουν να πλατσουρίζω στις πανέμορφες παραλίες τους.

Ο δρόμος της επιστροφής στο σπίτι είναι πολύ δύσκολη στιγμή – εγώ πάντα αρνούμαι πεισματικά να μαζέψω τα παιχνίδια μου και να μπω στο αυτοκίνητο. Στο τέλος, με παίρνει ο ύπνος και παραδίνομαι αποκαμωμένος σε μαγευτικά όνειρα.

Για μένα το κολύμπι είναι μια ωραία και διασκεδαστική περιπέτεια, όμως πάντα συστήνω κάποιους βασικούς κανόνες επιβίωσης, όπως δροσερό πόσιμο νερό και σωσίβιο για όσους αισθάνονται αρχάριοι. Η σκιά της ομπρέλας ή του δέντρου και το air condition στο αυτοκίνητο βοηθούν στην ολοκλήρωση της απόλαυσης. Μεγάλη προσοχή στην καυτή άμμο, που καίει εύκολα τις ευαίσθητες πατουσίτσες μας – υπάρχουν και σχετικά παπουτσάκια, αλλά εμένα μου χαλάνε το στυλ.

Σκύλος και Γάτα_Paul Patrikas (barney)_PuppyJones_BarneytheBasset

Η προηγούμενη περιπέτεια του Barney
Γνωριμία με τον Barney



Σχολιαστε