«Επικίνδυνοι ψυχοπαθείς όσοι βασανίζουν τα ζώα»

go to link Από τη Λίνα Γιάνναρου

enter

peta-marlen-esparza www

canadian pharmacies cialis for sale Η χάλκινη ολυμπιονίκης, Αμερικανίδα αθλήτρια του μποξ, Marlen Esparza & η Στέλα συμμετέχουν στην καμπάνια της PETA «Ποτέ μη σιωπάς» (Never Be Silent) για την πάταξη της βίας προς τα ζώα (Photo courtesy of Robert Sebree).

source site  

see Αναδημοσίευση από την Καθημερινή, 02/09/2014 

resume writing service uk click here Τι είναι αυτό που κάνει έναν άνθρωπο να αντέχει να κλείσει ένα κουτάβι σε ένα τσουβάλι, να το γεμίσει πέτρες και να το ρίξει στη θάλασσα; Τι είναι αυτό που κάνει έναν άνθρωπο να αντέχει να βλέπει το κατοικίδιό του να ξεψυχά από ασιτία; Τι είδους άνθρωπος επιλέγει να θανατώσει ένα ζωντανό και δη σέρνοντάς το πίσω από το αυτοκίνητο; Ποιοι είναι αυτοί που γεμίζουν συστηματικά τα πάρκα με λιχουδιές με δηλητήριο προκειμένου να επιφέρουν φρικτό θάνατο σε αδέσποτα ζώα;

follow url go to link Τα ίδια ερωτήματα τριγυρίζουν στο μυαλό κάθε φορά που διαβάζουμε για κάποιο περιστατικό κακοποίησης ζώου – και το φετινό καλοκαίρι οι σχετικές αφορμές ήταν δυστυχώς πολυάριθμες, προερχόμενες από κάθε γωνιά της χώρας. Στην Ελλάδα, οι σχετικές έρευνες είναι περιορισμένες, ωστόσο διεθνείς μελέτες συνδέουν ευθέως τις πράξεις βίας προς τα ζώα με αντίστοιχες συμπεριφορές προς τον άνθρωπο. Σχετικά στοιχεία είχαν παρουσιαστεί σε ημερίδα που είχαν συνδιοργανώσει το Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής του τμήματος της Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Όπως είχαν επισημάνει ειδικοί, οι βίαιες πράξεις σε βάρος των ζώων έχουν αναγνωριστεί διεθνώς ως ενδείξεις επικίνδυνης ψυχοπάθειας, που σπάνια περιορίζεται σ’ αυτά. Στοιχεία από τις αμερικάνικες αρχές, για παράδειγμα, αποκαλύπτουν ότι οι περισσότεροι καταδικασθέντες για σεξουαλική κακοποίηση και δολοφονίες είχαν ιστορικό βίας προς τα ζώα. Έχει βρεθεί επίσης ότι το 71% των γυναικών που έχουν ζητήσει προστασία από το κράτος στις ΗΠΑ έχουν δηλώσει ότι το άτομο που τις κακοποιούσε είχε κακοποιήσει ζώα – στο 87% των περιπτώσεων μπροστά στα μάτια τους.

introduction proposal source site Μολονότι στην Ελλάδα η κακοποίηση ζώων (βασανισμός, βάναυση μεταχείριση, δηλητηρίαση, πνιγμός κ.ο.κ.) διώκεται ποινικά σε βαθμό πλημμελήματος, επισείοντας μεγάλες ποινές και χρηματικά πρόστιμα (ν. 4039/2012 και 1197/1981), το φαινόμενο συνεχίζεται με μάλλον αμείωτη ένταση. Την ίδια στιγμή όμως, όπως επισημαίνει η συνιδρύτρια της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας (www.pfo.gr) και δημιουργός της ιστοσελίδας www.trihes.gr κ. Κλέα Μοριανού, κάτι αλλάζει στη χώρα μας προς το καλύτερο. «Κάθε χρόνο αυξάνονται οι καταδικαστικές αποφάσεις στην Ελλάδα εις βάρος ανθρώπων που κακοποίησαν ζώα». Όπως επισημαίνει μάλιστα, φέτος είχαμε και δύο δικαστικές «πρωτιές»: την πρώτη καταδικαστική απόφαση για κακοποίηση γάτας (η υπόθεση του 55χρονου καφετζή που κλειδώθηκε στο μαγαζί του και χτύπησε μέχρι θανάτου με σκουπόξυλο, λάστιχο και καρέκλα το αδέσποτο ζώο), με τρίχρονη φυλάκιση με αναστολή και πρόστιμο 5.000 ευρώ, και την πρώτη καταδίκη σε φυλάκιση χωρίς αναστολή σε εκείνον που έσυρε τον σκύλο του με το αυτοκίνητο στις Σέρρες.

https://soils.wisc.edu/wp-content/cache/students/buy-paper-espresso-cups.html Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες που αντιλαμβάνονται ανάλογα περιστατικά καλούνται να τα καταγγέλλουν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους και στην Κτηνιατρική Διεύθυνση της οικείας Περιφέρειας.

culture research paper  

Διαβάστε περισσότερα

source url Πώς πρέπει να αντιδράσετε αν γίνετε μάρτυρες κακοποίησης ή θανάτωσης ζώου

Τιμωρώντας την κακοποίηση των ζώων σώζουμε ανθρώπινες ζωές

follow site Το FBI κατατάσσει την κακοποίηση ζώων στα πιο σοβαρά κακουργήματα!

Τι ορίζει ο Ποινικός Κώδικας για τους ανήλικους δράστες που κακοποιούν ζώα

canadian pharmacy with no prescription needed Ποιά είναι η PETA;

click here Γιατί οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τα ζώα τους;

go to link child dog toy


https://www.asle.org/institute/what-to-do-a-persuasive-essay-on/19/


2 Σχολια

  1. Anastasia says:

    Είναι μεγάλη ανάγκη να συμπεριληφθεί στο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας και στις Βιωματικές Δράσεις των σχολείων και στη χώρα μας η συμβίωσή μας με τα ζώα, κατοικίδια και άλλα. Όχι πώς να τα εξαφανίσουμε από τις κατοικημένες περιοχές, αλλά πώς θα αποδεχτούμε τη συμβίωση μαζί τους. Κάποτε διδασκόμασταν τη ζωολογία. Αν μη τι άλλο, είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε τα στοιχειώδη και γι αυτά τα πλάσματα της γης. Κατανοώντας το ζώο, το παιδί κατανοεί και τον κόσμο γύρω του, μαθαίνει να σέβεται την πλάση. Παιδί που αγαπά και φροντίζει ένα ζώο δεν θα ασκήσει ποτέ συστηματικά βία σε άλλο παιδί.

  2. GEORGIA CHATZOPOULOU says:

    follow Είναι οι αμόρφωτοι κυριολεκτικά, ή αναίσθητη απάνθρωποι ή και ψυχοπαθείς. Ειδικά όταν βασανίζουν το ζώο και αισθάνονται ικανοποίηση με τον πόνο του , σίγουρα την ίδια ικανοποίηση θα νιώσουν κι όταν θα σκοτώνουν έναν άνθρωπο.

Σχολιαστε

https://roanokechowan.edu/pharmacy/search-results-cialis-online/21/ Your email address will not be published. Required fields are marked *

*