Ένα σπίτι για τη Μυρτώ!

Από την Κλέα Μοριανού

Σπάνια ένας σκύλος με συγκινεί με την πρώτη ματιά. Και με τη Μυρτώ ξετρελάθηκα. Θα με βοηθήσετε να τη βοηθήσω;

IMG_3490cropwww

 

Με τη Μυρτώ γνωρίστηκα μόλις προχθές.

Η μικροκαμωμένη ροτβαϊλερίτσα είχε φοβίσει την οικογένεια που την φιλοξενούσε και έπρεπε να δω πόσο άγρια είναι -δεν μου φάνηκε και πολύ.

Χτες είχα τη δεύτερη συνάντηση μαζί της. Αυτή τη φορά, μετά τη δεύτερη αποτυχημένη υιοθεσία της, αποφάσισα να την πάω για αξιολόγηση. Ο εκπαιδευτής θα μας έδινε το… βαθμό αγριάδας της και μαζί θα αποφασίζαμε αν κάνει για υιοθεσία και, στην περίπτωση που κάνει, ποιο θα ήταν το κατάλληλο περιβάλλον και αφεντικό. Αν έχετε αγωνία για το τι αποφάνθηκε ο εκπαιδευτής, δεν είδε στη Μυρτώ καμία πρόθεση να βλάψει τον οποιοδήποτε, παρότι είναι φοβισμένη, μπερδεμένη και έχει κακοποιηθεί.

 

Η Μυρτώ αξίζει ένα σούπερ σπίτι.

Όπως όλα τα αδέσποτα, θα μου πείτε. Σε τι διαφέρει, αυτή η Μυρτώ;
Δεν ξέρω. Αλλά έχουν περάσει ζώα και ζώα από τα χέρια μου και ξέρω μόνο ότι η Μυρτώ είναι ξεχωριστή.

Από τη στιγμή που την πρωτοείδα συγκινήθηκα. Έχει την πιο έντονη ανάγκη να ευχαριστήσει -εμένα, εσάς, τον οποιοδήποτε- ανεξάρτητα από το πόσο φοβάται ή πόσο είναι μπερδεμένη ή πόσο δεν καταλαβαίνει τι ζητάμε από αυτήν.

Η Μυρτώ φαίνεται στο παρελθόν ταλαιπωρήθηκε από κάποιον ανίδεο προκειμένου να γίνει ένας άγριος σκύλος-φύλακας. Για το λόγο αυτό έφαγε ξύλο, μπόλικα τραβήγματα με τον πνίχτη, διορθώσεις με εφημερίδα (έλεος), αγριοφωνάρες και, πιθανότατα, εγκατάλειψη με αυτοκίνητο. Ένα Ροτβάιλερ, μετά από τέτοια κακομεταχείριση, θα περίμενε κανείς να στραβώσει, να κάνει πράματα ανεξήγητα, αψυχολόγητα. Κι όμως, αντίθετα, η Μυρτώ υπομένει στωικά όλες τις δοκιμασίες στις οποίες την υποβάλλει το σήμερα, κι ας της φαίνονται βουνό: ανεβαίνει 2 ορόφους σκάλα μαρμάρινη γιατί πρέπει, μπαίνει στο αυτοκίνητο αναγκαστικά αφού μπήκαμε εμείς (χωρίς να μας ξέρει), ανέχεται την απειλή της εφημερίδας για έναν μεζέ και συρρικνώνει το σώμα της σε υποταγή μπροστά στις απειλές ενός άγνωστου. Εμπιστεύεται.

Εμπιστεύτηκε και στο παρελθόν. Υπέμεινε τα πάντα. Και τελικά εγκαταλείφθηκε.

 

IMG_3510cropwww

Το εντυπωσιακό με τη Μυρτώ;

Είναι το πόσο θέλει να προχωρήσει σε μια νέα ζωή. Το νιώθεις ότι θέλει να κατασταλάξει σε μια αγκαλιά. Το λέει το βλέμμα και η συμπεριφορά της.

Η Μυρτώ είναι διακριτική. Θα κάτσει ήρεμα δίπλα μας ή λίγο παρακεί, θα κοιτάει με ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα, και θα γίνει χαλί να την πατήσουμε όταν εμείς το επιθυμούμε.

Η Μυρτώ είναι βολική. Δεν χρειάζεται πολλή εκτόνωση. Έχει ανάγκη από ρουτίνα για να νιώσει ασφάλεια. Χρειάζεται το χρόνο της για να γνωρίσει όλα όσα στερήθηκε στο παρελθόν της και μια γωνιά για να αποσύρεται και να ρεμβάζει.

Η Μυρτώ είναι κοινωνική. Αγαπάει τους πάντες, λατρεύει τα φιλιά, τις αγκαλιές, τα χάδια. Όταν το έσκασε από το πρώτο σπίτι που δόθηκε, τη βρήκαμε σε ένα παρκάκι, στο γκαζόν, να απολαμβάνει τους άγαρμπους χειρισμούς 5-6 μικρών παιδιών. Την είχαν σε ασφυκτικό κλοιό και η Μυρτώ το απολάμβανε με το παραπάνω. Ακόμα και τα σκυλιά αγαπά, για τις γάτες αδιαφορεί.

διαφήμιση

Η Μυρτώ μαθαίνει γρήγορα. Αρκεί να καταλάβει τι ζητάμε από αυτή γιατί, προς το παρόν, είναι αρκετά μπερδεμένη με όσα της έχουνε συμβεί.

Η Μυρτώ δεν τραβάει στη βόλτα.

 

IMG_3505cropwww

Μην ξερογλείφεστε για το Ροτβάιλερ.

Η Μυρτώ δεν είναι η «μεγάλη ευκαιρία» γιατί…

  • Είναι αρκετά πιο μικρόσωμη από το πρότυπο.
  • Είναι 4-5 χρονών.
  • Είναι στειρωμένη.
  • Είναι υποτακτική (άρα, δεν… επιτίθεται.). Και μπερδεμένη -θέλει υπομονή.
  • Έχει πολλά να μάθει.
  • Λερώνει μέσα.
  • Αν νιώσει άβολα έχει τάση φυγής.
  • Έχει παλιό τραύμα στο πίσω πόδι, που την ενοχλεί.
  • Είναι εκδηλωτική, χαδιάρα, κοινωνική και αφοσιωμένη.

 

Θέλετε να διαβάσετε παρακάτω; Μακάρι!

Επιθυμώ για τη Μυρτώ ένα happy end, και το έχω ονειρευτεί με όλες του τις λεπτομέρειες. Μη με παρεξηγήσετε αν κάποια από τα παρακάτω σας φαίνονται υπερβολικά. Είναι, μάλλον, η επίδραση που ασκεί ακόμα πάνω μου η σκυλίτσα. Κι ας την είδα μόνο δυο φορές.

Σε έναν κόσμο ονειρικά πλασμένο, κάπως έτσι θα είναι το σπίτι που θέλω να της βρω…

  • Ισόγειο, γιατί πονάει ένα πίσω πόδι από παλιό τραυματισμό.
  • Να μένει μέσα, για να απολαμβάνει την παρέα σας με το παραπάνω και να βγαίνει εύκολα σε ένα κηπάκι (που θα έχει και λίγο χώμα) για να λερώσει, γιατί η Μυρτώ προς το παρόν δεν λερώνει στις βόλτες.
  • 1, το πολύ 2 μόνιμους ανθρώπινους συγκάτοικους γιατί η Μυρτώ αφοσιώνεται. Σε κοιτά στα μάτια με σημασία και σου λέει ότι θέλει μια σχέση ψιλο-αποκλειστική.
  • Η ηλικία σας; Κατά προτίμηση σαραντάρηδες, πενηντάρηδες και βάλε. Δεν θέλει τις εντάσεις μιας άστατης, «χύμα» ή μεταβαλλόμενης ζωής. Θέλει ανθρώπους κατασταλαγμένους με μια ήρεμη καθημερινότητα χωρίς πολλές εκπλήξεις. Τουλάχιστον έτσι, για την αρχή.
  • Παρότι συμπαθεί όλους τους σκύλους μας είπε ότι θα προτιμούσε να σας έχει ολοδικούς της, αλλά το συζητάει.
  • Για τις γάτες δεν εγγυόμαστε. Προς το παρόν αδιαφορεί αλλά όταν θα της ανεβάσετε την αυτοπεποίθηση και θα μείνει μόνη μαζί τους δεν γνωρίζουμε πώς μπορούν να εξελιχθούν τα πράματα.

Αν είστε κάπως έτσι και ζείτε κάπως έτσι, σε ένα σπιτάκι με αυλή ή σε ένα καλά περιφραγμένο κτήμα, θέλουμε να σκεφτείτε σοβαρά μήπως θέλετε να γνωρίσετε τη Μυρτώ. Και το «καλά περιφραγμένο» δεν το είπαμε τυχαία. Η Μυρτώ προς το παρόν είναι μπερδεμένη και έχει τάσεις φυγής.

Αν πάλι είστε… κάπως αλλιώς αλλά σκέφτεστε κάποιον άλλον που μπορεί να κάνει για τη Μυρτώ, δώστε μου ένα χεράκι. Μην το καθυστερείτε. Κάντε άμεσα share και link και like και ότι άλλο μπορείτε. Βλέπετε, όταν αναγκάστηκα να την αφήσω πίσω στο καταφύγιο, της υποσχέθηκα ότι σύντομα θα της βρω το τέλειο σπίτι. Οπωσδήποτε.

Τι λέτε; Θα με βοηθήσετε;

IMG_3484cropwww

Screen shot 2014-06-13 at 6.31.19 μ.μ.

 



Σχολιαστε